Cinci zile în Cappadocia

Cappadocia este o destinație cunoscută și asociată în special cu imaginile spectaculoase ale baloanelor cu aer cald care îi împânzesc cerul. 

Dar Cappadocia nu este potrivită doar pentru amatorii de plimbări în locuri unde se pot face fotografii interesante, cu care să își uimească familia și prietenii, ci și pentru pasionații de istorie, arheologie sau geologie.

În cele ce urmează vă punem la dispoziție un mic îndrumar după un tur de cinci zile făcut în luna august.

În primul rând august nu e tocmai luna potrivită pentru o astfel de destinație pentru că este extrem de cald. Apoi, dacă nu vreți să alocați prea multe zile de vacanță, trebuie să știți că este o destinație potrivită și pentru un city break de 3 nopți.
Recomandarea noastră este să alegeți să dormiți în Goreme, care este un mic oraș-stațiune, dar și un parc natural patrimoniu UNESCO.

Majoritatea hotelurilor sunt de fapt cave în stâncă, așa că puteți avea parte de o experiență nouă, care vă va ajuta să vă imaginați cum trăiau oamenii în numeroasele orașe subterane din zonă.

De altfel o vizită într-un astfel de oraș este obligatorie - unele dintre ele aveau o capacitate de a adăposti 5000 de oameni, altele 20.000, cu tot cu provizii, pe mai multe etaje în subteran. Erupțiile vulcanice care au avut loc cu multe milioane de ani în urmă au dat naștere unui mix de roci foarte interesant, unele dure, precum bazaltul, care reprezintă de fapt acoperișul orașelor subterane, altele moi, în care s-au putut săpa așezări întregi.

La suprafață, de-a lungul vremii, apa, vântul și nisipul au lucrat și au dat naștere unor forme de piatră foarte interesante în diferitele văi din zonă. Puteți vedea Valea Porumbeilor, Valea Dragostei, Valea Imaginației sau Valea Ciupercilor, ca să le enumerăm pe cele pe care le-am vizitat noi.

Un alt element interesant este faptul că zona este plină de biserici creștine, cu fresce foarte bine păstrate, cu precizarea că picturile din biserici au personajele cu ochii șterși.

Balonul cu aer cald, faimos pentru zonă, oferă într-adevăr o experiență memorabilă, prin combinația dintre vederea spectaculoasă cu toate stâncile de diferite forme sub tine, soarele răsărind și alte poate 100 de baloane colorate în jur.

În fine, mâncarea este delicioasă și se poate ”asorta” cu vinuri bune.

Mai multe din această categorie: « La degustări de vinuri în Georgia

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.