La degustări de vinuri în Georgia

De ce te-ai duce în Georgia? Unde mai e și asta? Probabil cam în zona asta se situează întrebările celor mai mulți dintre voi. Așa că vă povestim acum un pic despre turul nostru la degustări de vinuri

Să vedem întâi unde mergem, deși e simplu: practic traversăm Marea Neagră și ajungem la Tbilissi, capitala Georgiei.

În funcție de câte zile vreți să alocați pentru experiența georgiană, puteți să faceți un tur al țării, să combinați vinurile cu vizitat diferite locuri din țară și dormit fie la podgorii, unde se oferă cazare, fie la diferite pensiuni. Dar merită să faceți genul ăsta de tur doar dacă alocați o săptămână întreagă.

Pentru o mică ieșire de patru sau cinci zile, cum am făcut noi, cartierul general poate fi în Tbilissi și de acolo să explorați. Începeți cu orașul, o să vă surprindă cu siguranță, pentru că este frumos, curat și foarte prietenos. Puteți să vă bucurați de bisericile ortodoxe de creștinism timpuriu (Georgia a fost una dintre primele țări creștine), de plăcintele lor tradiționale, făcute în cuptoare speciale, și de sucurile proaspete, stoarse chiar în fața ta, la mici tonete aflate cam în toate zonele mai circulate, și de numeroasele magazine cu vinuri și baruri pentru degustat și de restaurantele cu stiluri și prețuri foarte variate.

Când vorbim de vinurile georgiene trebuie să știți câteva lucruri poate mai puțin cunoscute la noi:

  • Au câteva sute de soiuri georgiene de viță de vie dintre care cultivă câteva zeci pentru vin – sunt soiuri locale care nu seamănă deloc cu ce știm noi.
  • Vinurile se fac și se păstrează în niște vase uriașe din lut numite qveri, care pot avea 1000 – 2000 sau chiar 9000 de litri, ceea ce face ca vinul să fie foarte diferit de vinurile europene pe care suntem obișnuiți să le bem.
  • La Muzeul Vinului din Bordeaux, alături de toți marii producători cunoscuți și recunoscuți – Italia, Spania, Franța, Portugalia sau Chile, Africa de Sud, Statele Unite sau Australia și Noua Zeelandă – se află, la loc de cinste, Georgia.
  • În fine, georgienii susțin că de la ei a plecat vița de vie și cultura vinului și s-a răspândit în tot bazinul mediteranean.
  • Pentru degustări, lista cu opțiuni posibile este foarte lungă și diversă – de la crame mici, cu restaurante în stil traditional la castele restaurate. Iată niște variante, ca să vă faceți o idee:
  • Crama Shumi, unde găsim nu doar o cramă, ci și un restaurant și un mic muzeu și unde unul dintre proprietari produce, printre altele, un număr mic de sticle cu un vin numit după fiica sa, pe care îl vinde cu câteva sute de euro sticla http://www.shumi.ge/
  • Casa memorială a prințului Alexander Chavchavadze, cu un parc vast și, în curând, un hotel Radisson nou (urma să fie deschis pe proprietate) http://tsinandali.ge/en/museum/about-us
  • Castelul prințului Ivan Mukhrani, locul perfect pentru evenimente de companie sau private, cu un restaurant spectaculos și servicii asemenea http://chateaumukhrani.com/en/home

Pentru un tur mai lung, mai puteți adăuga măcar două alte puncte:

  • Batumi, un oraș chiar mai mic decât Constanța, cu jumătate din populația ei, despre care se zice că ar fi un fel de Miami al Mării Negre. Orașul are, e drept, clădiri istorice, dar are și niște zgârie-nori cu un design futurist impresionant.
  • Mestia și Ushguli, niște sate locuite, declarate patrimoniu UNESCO, aflate la peste 1500 m, respectiv peste 2000 m altitudine, cu niște peisaje care taie răsuflarea.

Una peste alta, un DA, o destinație foarte puțin cunoscută, dar care merită o mică vacanță, mai ales că este…peste mare.

Mai multe din această categorie: Cinci zile în Cappadocia »

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.