Europa culturală

Marile orașe ale Europei sunt, multe dintre ele, muzee în aer liber, unde poți vedea istoria și cultura continentului. În orașele selectate aici facem niște sugestii pentru vizite autoghidate de final de săptămână, cu un program sugerat în urma propriilor noastre călătorii.

Cere-ne o ofertă!

Exoticul Palermo

Palermo, Sicilia. La ce vă gândiți? Ar trebui să vă gândiți la un oraș cu o istorie milenară, pe o insulă care o să vă uimească cu straturile lăsate în urma lor de toți cei ce au trecut pe aici: fenicieni, cartaginezi, romani, bizantini, francezi, spanioli, arabi. Pentru că da, între secolele al IX-lea și al XI-lea, Sicilia a fost emirat, sub dominație arabă, apoi a redevenit creștin după cucerirea normandă și în final regat, până la unificarea Italiei, în sec. al XIX-lea. Dialectul sicilian are cuvinte împrumutate din greacă, arabă, spaniolă sau franceză și cuvinte terminate în -u, cum avem și noi, în limba română.  

Cu o astfel de istorie lungă și complicată, fiecare turist vede Palermo într-un alt mod: murdar și haotic, senzual și exotic, un oraș al contrastelor, un bazar la marginea Europei, locul unde poți mânca orice-oriunde-oricând, un amestec de biserici baroce și sisteme de alimentare cu apă moștenite de la arabi.

Dincolo de simpla curiozitate, iată încă un argument pentru care Palermo merită vizitat: este locul unde a locuit o vreme și a fost înmormântat Nicolae Bălcescu. 

Un sfârșit de săptămână aici poate fi petrecut fie pur și simplu bucurându-te de oraș și de mâncare, de plaje și piețe, fie descoperind muzee și fresce romane cu oameni în costume de baie ce par din timpurile noastre, nu de acum 2000 de ani, alături de catacombe, cimitire și biserici.

Catacomba Capucinilor este un loc ce merită vizitat, deși experiența s-ar putea să fie un pic dificilă, nu oricine suportă să vadă schelete și oseminte.

Desigur, dacă ai ajuns la Palermo și ai cum să stai mai mult de două sau trei zile, este obligatoriu să îți aloci o zi să vezi Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa. La poalele muntelui se găsește orășelul Nicolosi, unde poți închiria inclusiv jachete sau bocanci, dacă cumva nu ai luat în bagaj și așa ceva. 

Iar dacă ajungi pe Etna, te oprești obligatoriu pentru o plimbare prin Taormina, frumoasă, elegantă, cochetă și bogată, cu servicii excepționale și restaurante cu o superbă vedere la golf. 

Mai poți merge în Noto, pentru un cannolo făcut de un faimos chef la Caffe Sicilia, în Cefalu, doar ca să te bucuri de pitorescul orășelului, în Siracusa pentru o vizită la ruinele teatrului grec și, desigur, la Villa Romana del Casale, pentru unele dintre cele mai bogate și bine păstrate colecții de mozaicuri din perioada romană. În fine, unde în sudul insulei, la Agrigento, una dintre cele mai vechi localități de pe insulă, puteți ajunge pentru un festival folcloric.

 

Ca peste tot în Italia, variantele de cazare sunt nenumărate – pentru toate gusturile și prețurile. Tocmai de aceea propunerile noastre sunt personalizate în funcție de perioada în care alegeți să mergeți și, desigur, în funcție de buget. De regulă, noi recomandăm fie un hotel din zona centrală, fie unul cu vedere la apă, chiar dacă sunt un pic mai scumpe. 

Tur orientativ pentru 4 zile petrecute la Palermo:

Ziua 1: Sosire la Palermo. Cazare la hotelul ales. Tur de oraș. Vizită în port și prin piețe – Mercato di Siracusa e un loc ce merită vizitat, iar mâncarea stradală este delicioasă.
Ziua 2: Vizită la Catacombele din Palermo, rămase din perioada de început a creștinismului. Vizită la Valea Templelor și la Teatrul Grec. Vizită la Opera din Palermo, Teatro Massimo, cea mai mare din Italia și a doua ca mărime din Europa.
Ziua 3: Excursie de o zi pe Muntele Etna. Oprire pentru masă în Taormina, poate și pentru o vizită la Teatrul antic.
Ziua 4: Tur de magazine artizanale. Plecare spre aeroport.

Acesta este un tur autoghidat. Agenția oferă pachetul format din bilet de avion și cazare în bugetul indicat de client și recomandări cu privire la obiectivele de vizitat, orar, prețuri și mijloace de transport. 

Prețurile pentru un pachet de final de săptămână la un hotel decent pleacă de la 250 euro/ persoană, cu avion low cost și hotel de 3***, cu rezervare făcută cu minim 60 de zile înainte de data plecării.

Mai multe din această categorie: « Paris, oraşul luminilor

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.