Europa culturală

Marile orașe ale Europei sunt, multe dintre ele, muzee în aer liber, unde poți vedea istoria și cultura continentului. În orașele selectate aici facem niște sugestii pentru vizite autoghidate de final de săptămână, cu un program sugerat în urma propriilor noastre călătorii.

Cere-ne o ofertă!

Varşovia, Parisul Estului

Varșovia nu e tocmai orașul unde te-ai gândi să mergi la un final de săptămână, dar ar trebui să fie. Spunem mereu că București era considerat Micul Paris, dar ghici ce? Varșovia se mândrea și ea cu numele de Parisul Estului. Spunem că București își trage numele de la ciobanul Bucur, dar Varșovia are o poveste similară – se zice că numele îi vine de la pescarul Wars și soția lui, Sawa. 

Dincolo de povești, Varșovia chiar este o destinație interesantă – este un oraș frumos, elegant, cu numeroase palate și biserici, mărturii ale unei istorii de secole. Zona veche a orașului are o istorie care merge până în sec. al XIII-lea și, deși distrusă în mare parte în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost refăcută și inclusă în patrimoniul UNESCO, iar azi este o zonă pietonală, plină de cafenele, restaurante, galerii de artă.

Pentru iubitorii de istorie, orașul adăpostește diferite palate și reședințe ale regilor, prinților și nobililor polonezi – e chiar interesant de găsit corespondențe între perioadele în care au domnit diferiți regi polonezi și domnitori din Moldova sau Țara Românească și relațiile dintre ei.

O excursie de o zi la Auschwitz este, de asemenea, o experiență obligatorie. Nimic din ce poți afla din povești, documentare TV sau cărți nu se compară cu o vizită într-un loc rămas în memoria colectivă pentru unele dintre cele mai oribile momente din istoria umanității.  

Iar un tur muzical al Vașoviei lui Chopin ar putea fi o bucurie pentru un final de săptămână interesant și neașteptat.

 

Dacă tot am comparat cele două orașe, Varșovia și București, vom da niște exemple de cazări tot comparativ: pe lângă hotelurile de lanț de 5*****, mai multe decât la București, Varșovia are și hoteluri din categoria luxury. În orice caz, puteți găsi cazări la hoteluri de rețea, amplasate central, la prețuri absolut decente.

Tur orientativ pentru 4 zile petrecute la Varșovia:

Ziua 1: Sosire la Varșovia. Cazare la hotelul ales. Tur de oraș.

Ziua 2: Vizită la Palatul Regal, Palatul Wilanow și catedrala Sf. Ioan, considerată cea mai veche din oraș.

Ziua 3: Vizită de o zi la Cracovia și Auschwitz.

Ziua 4: Vizită la Muzeul Chopin. Plecare spre aeroport.

Acesta este un tur autoghidat. Agenția oferă pachetul format din bilet de avion și cazare în bugetul indicat de client și recomandări cu privire la obiectivele de vizitat, orar, prețuri și mijloace de transport. 

Prețurile pentru un pachet de final de săptămână la un hotel decent pleacă de la 250 euro/ persoană, cu avion low cost și hotel de 3***, cu rezervare făcută cu minim 60 de zile înainte de data plecării.

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.