Europa culturală

Marile orașe ale Europei sunt, multe dintre ele, muzee în aer liber, unde poți vedea istoria și cultura continentului. În orașele selectate aici facem niște sugestii pentru vizite autoghidate de final de săptămână, cu un program sugerat în urma propriilor noastre călătorii.

Cere-ne o ofertă!

Roma - cetatea eternă

Roma, Cetatea Eternă pe care toată lumea o iubește și unde toată lumea vrea să se întoarcă, este orașul unde te întâlnești cu mii de ani de istorie doar plimbându-te pe străzi. Noi credem că Roma este una dintre destinațiile culturale din Europa unde poți să revii mereu și mereu, să descoperi de fiecare dată ceva nou și să nu te plictisești. Poți vedea Roma romanilor, pur și simplu plimbându-te prin oraș, poți vedea Roma creștină, poți vedea Roma medievală sau - de ce nu? - poți vedea Roma cu un dac.

Roma înseamnă Colosseumul, unde intrăm și ne imaginăm spectacolele și luptele cu gladiatori. Înseamnă Vaticanul, cu spectaculoasele sale muzee, cu Capela Sixtină și Pinacoteca. Înseamnă Circo Massimo, versiunea antică a stadionului, unde se desfășurau întreceri de care de luptă. Panteonul apare de după un colț ce nu dă impresia că urmează ceva impresionant – fațada e înnegrită de vreme, dar cupola parcă sfidează gravitația și creează o acustică care îi uimește pe inginerii de azi.
Forul Roman și Catacombele ne duc într-o altă lume și ne arată, o dată în plus, măreția imperiului roman, pe de o parte, și nașterea creștinismului, pe de altă parte. Pentru noi, Roma înseamnă, desigur, Columna lui Traian. Avem apoi nenumăratele piețe și piațete, fântâni și statui – faimosele Piazza di Spagna și Fontana di Trevi sunt obligatorii și oricum greu de ratat. Însă, deși mai puțin cunoscute, la Roma puteți vizita Biserica Sfântului Clement, unde este îngropat Chiril, părintele alfabetului chirilic, și unde există, în afara de biserica de deasupra, construită în secolul al XII-lea, rămășițele subterane ale unei biserici din secolul al IV-lea, dar și încăperi subterane în care bărbații se adunau pentru a-l celebra pe zeul Mithra.

După muzee, monumente și opere de artă, orice vizită la Roma înseamnă o întâlnire cu pizza, pasta, olio d’olive e aceto balsamico, ristretto e gelato. Pentru că Roma oferă o experiență culturală inclusiv prin mâncare, mai ales dacă alegeți să mergeți la restaurante de cartier, alături de localnici. Iar dimineața încercați neapărat un ristretto, cafeaua favorită a italienilor, scurtă și tare, la orice cafenea de pe stradă. Puteți avea surpriza să descoperiți pe pereții localurilor fotografii care arată că pe acolo au trecut actori celebri, cântăreți sau personalități din tot felul de domenii.

Cum spuneam, Roma este un oraș unde se poate reveni din nou și din nou, veți găsi mereu ceva nou de descoperit.

 

Variantele de cazare sunt nenumărate, iar Roma este un oraș unde sezonul turistic durează 12 luni pe an. Tocmai de aceea pachetele noastre sunt personalizate în funcție de perioada în care alegeți să mergeți.

Puteți alege un hotel de lanț, amplasat într-un cartier locuit de italieni, dar aproape de transportul public. Puteți alege un hotel situat într-o veche vilă sau fost mănăstire. Puteți alege, desigur, un hotel de lux.

Iată câteva tipuri de cazări posibile:

există mai multe hoteluri Mercur în Roma, dar noi îl preferăm pe cel din Piazza Bologna. Este aproape de metrou, într-o zonă relativ centrală, dar în același timp poți simți atmosfera de cartier italian. Are în apropiere câteva cafenele unde puteți bea dimineața o cafea alături de obișnuiții locului, precum și niște restaurante de cartier, unde e foarte posibil să fiți singurii turiști.

O altă variantă este Domus Sessonaria, o fostă mănăstire convertită într-o casă de oaspeți. Este aproape de multe obiective turistice – Circus Maximus, Colosseum, Fontana di Trevi – și clădirea oferă o experiență în sine.

În fine, pentru o experiență de lux, există o mulțime de hoteluri boutique, în centrul Romei sau, dimpotrivă, în afara orașului. Noi venim totuși cu o propunere centrală, aproape de Roma pe care vrei să o străbați la pas: Hotel Artemide.

Tur orientativ pentru 4 zile petrecute la Roma:

Ziua 1: Sosire la Roma. Cazare la hotelul ales. Tur de oraș. Plimbare la Fontana di Trevi. Identificarea obiectivelor de vizitat în zilele următoare.

Ziua 2: Vizită la Colosseum. Plimbare Forul Roman, Columna lui Traian, Panteon.

Ziua 3: Vizită la Vatican – muzeul și Pinacoteca, Capela Sixtină.

Ziua 4: Vizită la Catacombe. Plecare spre aeroport.

Acesta este un tur autoghidat. Agenția oferă pachetul format din bilet de avion și cazare în bugetul indicat de client și recomandări cu privire la obiectivele de vizitat, orar, prețuri și mijloace de transport.

Prețurile pentru un pachet de final de săptămână la un hotel decent pleacă de la 250 euro/ persoană, cu avion low cost și hotel de 3***, cu rezervare făcută cu minim 60 de zile înainte de data plecării.

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.