Europa culturală

Marile orașe ale Europei sunt, multe dintre ele, muzee în aer liber, unde poți vedea istoria și cultura continentului. În orașele selectate aici facem niște sugestii pentru vizite autoghidate de final de săptămână, cu un program sugerat în urma propriilor noastre călătorii.

Cere-ne o ofertă!

Napoli - o istorie vie

Napoli - Nea Polis în limba greacă, adică oraș nou - este unul dintre cele mai vechi orașe locuite din lume și unul dintre cele mai mari din Italia – al treilea, după Roma și Milano. În plus, în 1995 centrul istoric al orașului a fost inclus în patrimoniu UNESCO, fiind considerat de o excepțională importanță pentru istoria culturală a umanității. Acesta ar putea să fie un motiv suficient pentru o vizită într-un oraș unde găsim istoria vie, dar într-un mod totuși diferit de Roma sau Milano, ci mai degrabă descoperim Italia din filmele anilor 60, cu apartamente unde vedem rufe întinse la uscat în geam și italience guralive care vorbesc de la ferestre.

După plimbările prin orașul vechi, este interesat de vizitat Muzeul Național de Arheologie din Napoli, care are niște colecții impresionante din perioadele greacă, romană și renascentistă, dar mai ales colecții cu obiecte găsite în Pompei sau Herculaneum, orașele îngropate de erupția Vezuviului. Este considerat cel mai important muzeu din Italia și unul dintre cele mai importante din lume.

Un alt muzeu important este Muzeul Național di Capodimonte, unul dintre cele mai mari din Italia, cu o impresionantă colecție de pictură italiană și sculptură romană. În fine, al treilea obiectiv important de văzut este Palatul Regal, reședința regilor din familia Bourbon.

O vizită la Napoli trebuie să includă o excursie de o zi la Pompei, orașul îngropat în lavă de erupția vulcanului Vezuviu, dar și o excursie de o zi pe Coasta Amalfitană, cu minunatele ei orășele Sorrento, Positano sau Vietro sul Mare, cu peisajele sale superbe, făcute faimoase în anii 50-60, când au fost descoperite de stelele Hollywood-ului. Și astăzi Sorrento este o destinație pentru cei bogați, lucru care se vede la o simplă plimbare pe străduțele orașului sau la restaurante. 

Insulele Ischia și Capri pot fi și ele incluse în programul de vizite în zonă. Capri este, ca și Sorrento, o insulă pentru un public bogat, dar Ischia este recomandarea pe care o veți primi de la majoritatea napoletanilor, care sunt îndrăgostiți de frumusețea naturii și de apele termale din insulă.

 

Ca peste tot în Italia, variantele de cazare sunt nenumărate – pentru toate gusturile și prețurile. Tocmai de aceea pachetele noastre sunt personalizate în funcție de perioada în care alegeți să mergeți și mai ales în funcție de buget.

Iată două tipuri de cazări posibile: favoritul nostru este Exe Majestic. Este un hotel de 4**** foarte bine amplasat, aproape de zona cu magazine și cluburi - puteți merge pe jos seara la un pahar cu vin, ceea ce nouă ni s-a părut util. Grand Hotel Vesuvio este o variantă spectaculoasă, cu vedere la golful Napoli, la insula Capri și, după cum spune și numele, la Vezuviu. Desigur, prețul va fi ca pentru un hotel de 5*****, condiții de lux. 

Tur orientativ pentru 4 zile petrecute la Napoli:

Ziua 1: Sosire la Napoli. Cazare la hotelul ales. Tur de oraș. Vizită la Muzeul Național de Arheologie.

Ziua 2: Vizită la Pompei.

Ziua 3: Vizită la Sorento și pe Coasta Amalfitană.

Ziua 4: Tur de oraș în Napoli sau opțional – vizită la Muzeul Național di Capodimonte. Plecare spre aeroport.

Acesta este un tur autoghidat. Agenția oferă pachetul format din bilet de avion și cazare în bugetul indicat de client și recomandări cu privire la obiectivele de vizitat, orar, prețuri și mijloace de transport.

Prețurile pleacă de la 250 euro/ persoană, cu avion low cost și hotel de 4**** (cel recomandat de noi mai sus sau unul similar), cu rezervare făcută cu minim 60 de zile înainte de data plecării.

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.