Europa culturală

Marile orașe ale Europei sunt, multe dintre ele, muzee în aer liber, unde poți vedea istoria și cultura continentului. În orașele selectate aici facem niște sugestii pentru vizite autoghidate de final de săptămână, cu un program sugerat în urma propriilor noastre călătorii.

Cere-ne o ofertă!

Atena - lăcaşul zeilor

Atena este orașul pe care își dorește să îl vadă orice pasionat de istorie antică și oricine a citit măcar o dată în copilărie Legendele Olimpului. Este orașul care ne vorbește despre zeii greci și despre democrația antică, casa unor monumente pe care este păcat să le vezi doar la televizor. Atena înseamnă întâi de toate Acropole și Parthenon – deopotrivă inima și acoperișul orașului, simboluri ale Greciei antice și imagini iconice, văzute în tot felul de filme documentare sau albume foto.

Urcăm dealul spre Acropola și ne imaginăm lumea antică a lui Socrate, a lui Platon și a tuturor filosofilor greci care se întâlneau în Agora să dezbată cele mai diverse teme. Ajungem între ruinele păstrate atâtea mii de ani și privim cum se întinde azi orașul la poalele acestui deal al zeilor. Vedem ruinele unor temple și orașul – nou și totuși atât de vechi. Vizităm spectaculosul muzeu Acropole, o bijuterie arhitectonică modernă, unde parcurgem secole întregi de istorie doar privind faimosele statui grecești, elegante și delicate, expresie a iubirii de frumos și a atenției la detalii. Această iubire de frumos poate fi întâlnită și în alte muzee mai mici din Atena – al numismaticii, al ceramicii, al costumului. Muzeul National de Arheologie este o oprire obligatorie, chiar dacă nu este tocmai în zona central a orașului. Pe lângă toate astea, Atena mai înseamnă multe muzee mici care arată deschiderea față de alte culturi: există un muzeu al lumii islamice, dar și un muzeu evreiesc. Există un muzeu al artei cicladice, alături de unul al instrumentelor muzicale populare grecești.

Orice oprire la Atena trebuie să includă o vizită în portul Pireu, principalul port al Atenei, fondat de Themistocle, cu niște mii de ani în urmă. Dincolo de partea istorică, portul are o stradă întreagă cu restaurante cu vedere la mare, pentru toate buzunarele și cu toate bucătăriile. Dacă vreți o experiență mai aparte, puteți alege să vă opriți la un restaurant al unui faimos chef grec, Lefteris Lazarou, cu o bucătărie specializată în pește și fructe de mare. O masa la acest restaurant este o experiență în sine. Dar trebuie să rețineți că, dacă doriți să vedeți ce înseamnă un meniu standard într-un restaurant care a obținut în 2002 o stea Michelin, două persoane vor cheltui peste 100 de euro.

În fine, este obligatorie o oprire în celebra piață Sintagma, pe care o vedem adesea la știri, mai ales când sunt prezentate manifestații de stradă. Alături veți descoperi o galerie acoperită plină cu restaurante și cafenele, unde puteți simți atmosfera locului alături de grecii înstăriți ieșiți să se bucure de un pahar cu vin, după ce fac cupărături la magazinele din vecinătate.

 

Variantele de cazare sunt numeroase, noi vă recomandăm favoritele noastre. În primul rând, ca zonă, recomandăm întotdeauna zona apropiată de Sintagma, chiar dacă este un pic mai scumpă. Chiar în piață sunt două variante de hoteluri de lux – King George și Grande Bretagne, în clădiri istorice, cu vedere la piață și restaurante sus pe acoperiș. Sunt hoteluri din categoria de lux, iar prețurile sunt pe măsură. În afara sezonului puteți găsi prețuri suportabile și poate merită o dată, ca experiență, să vă oferiți un răsfăț. Pentru muritorii de rând, două variante mult mai convenabile ca preț, dar situate tot central și foarte căutate sunt Amalia Hotel și COCO Mat Hotel. Iar o variantă de hotel ieftin, curat, cu un mic dejun foarte bogat, la doar două stații de metrou de Sintagma, este Delphi Art Hotel.

Tur orientativ pentru 3 zile petrecute la Atena: 

Ziua 1: Sosire la Atena. Cazare la hotelul ales. Turul centrului orașului, în zona piața Sintagma.

Ziua 2: Vizită la Acropole și la Muzeul Acropole. Plimbare prin Agora. După-amiaza: vizită în portul Pireus și cină la un restaurant cu specific marin, al unui faimos chef din Grecia. 

Ziua 3: Vizită la Muzeul de Arheologie. Opțional – vizită la Muzeul Artei Cicladice și/ sau Muzeul Numismatic sau pur și simplu plimbare prin Atena. Plecare spre aeroport.

Acesta este un tur autoghidat. Agenția oferă pachetul format din bilet de avion și cazare în bugetul indicat de client și recomandări cu privire la obiectivele de vizitat, orar, prețuri și mijloace de transport. 

Prețurile pentru un pachet de final de săptămână la un hotel decent pleacă de la 250 euro/ persoană, cu avion low cost și hotel de 3***, cu rezervare făcută cu minim 60 de zile înainte de data plecării.

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.