În câte feluri am mâncat în Tbilisi, Georgia

Deși Georgia este pe partea cealaltă a Mării Negre, ni se pare cumva în altă lume, departe de noi. Ei bine, nu e! Și începe să fie încet-încet descoperită și de români. În principal pentru vinuri – Georgia este o țară cu o istorie de mii de ani de viticultură și face niște vinuri apreciate în toată lumea.

Noi vă povestim de data asta despre diferitelor locuri unde am mâncat când ne-am plimbat câteva zile cu mașina prin Tbilisi și prin țară.

În primul rând trebuie spus că am mâncat pe stradă plăcinte tradiționale cu brânză, făcute în cuptor tradițional. Plăcintele se numesc khachapuri. Mai au și khinkali, care sunt un fel de colțunași.

Când am cerut recomandări pentru un restaurant cu specific georgian, am primit mai multe: Tsiskvili, Tavaduri sau Georgian House. Am mers până la urmă la Georgian House. Când am ajuns acolo, am fost un pic dezamăgiți, că arăta ca un loc cu multe săli de evenimente, decorate tradițional – kitsch. Însă mâncarea... mâncarea a fost delicioasă! Cu o remarcă specială pentru un fel tradițional, făcut din carne de vită gătită lent în vin, cu multă ceapă. Nu există cuvinte care să descrie gustul, trebuie doar încercată.

Dintre barurile de vin testate în oraș, unul s-a detașat: 8000 Vintages. Situat într-un cartier nu foarte central, la un parter de bloc, are o suprafață generoasă și 8000 de etichete diferite de vinuri. Da, ați citit bine: 8000 de etichete de vinuri georgiene. Iar somelierul care a făcut degustarea cu noi, Zaza, știa să spună povești despre vinuri, podgorii și istoria viilor georgiene.

Pe o stradă oarecare, după o plimbare lungă, ni s-a făcut foame și am intrat într-un local de cartier. Mâncare georgiană bună și ieftină, cu prețuri pentru localnici, nu pentru turiști, plus niște georgieni un pic veseli, care cântau cântece tradiționale. Nu am înțeles cuvintele, evident, dar vocile masculine și linia melodică erau tulburătoare. Nu mai știm numele locului, dar ideea e alta: experimentați! S-ar putea să vă placă.

În fine, am mâncat și într-un restaurant modern, european, scump pentru media orașului, cu prețuri cam ca la București în zona Ateneului, dar ăsta chiar semăna cu ce avem în București sau Cluj sau Iași sau Brașov sau Constanța.

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.