Don Carmelo de la Hotel Sirius din Taormina

În Călătorie în Italia, Goethe scria despre frumusețea Taorminei. Apoi a devenit o oprire obligatorie pentru aristocrații europeni care făceau turul Europei. Astăzi este, probabil, capitala turistică a Siciliei. 

Orașul este într-adevăr foarte frumos, dar și scump. Serviciile sunt însă atât de bune, că nu îți pare rău niciun moment de banii pe care îi plătești. Poți bea un pahar cu prosecco pe o terasă cu vedere la golf sau să mănânci o pizza sau o cină romantică la un restaurant cu vedere. Există restaurante de fine dining sau poți să mergi chiar pe terasa celui mai scump hotel din oraș, din categoria Luxury, Belmond Grand Hotel Timeo, situat chiar lângă Teatrul Antic Grec, și să te răsfeți cu un pahar cu vin - și chiar ar fi un răsfăț, că e peste 25 de euro paharul, dar locul și servirea merită fiecare cent.

Teatrul Antic Grec din Taormina este situat într-o zonă de unde se vede perfect întregul golf și muntele Etna. Iar dacă se întâmplă să fie și Festivalul de Film Taormina în perioada vizitei, poți asista la proiecții de filme în fiecare seară, iar ziua poți asista la defilări pe covorul roșu și sesiuni foto cu actori și regizori.

Plajele nu sunt tocmai ușor accesibile, pentru că Taormina este pe un deal, iar coborârea se face cu telecabina, și odată ajuns jos un șezlong și o umbrelă pleacă de la 10 euro de persoană.

Este foarte adevărat că stațiunea are un mix de locuri accesibile financiar cu altele foarte scumpe - pe Corso Umberto, de exemplu, există nu doar magazine obișnuite de haine și suveniruri, ci și magazine ale marilor case de modă sau galerii de artă.

Recomandarea noastră de cazare în Taormina este Hotelul Sirius, un hotel de 4**** cu vedere la mare, într-o clădire în trepte mobilată și decorată retro-clasic, unde te simți care în filmele din anii '60-'70. Directorul hotelului este un domn care arată impecabil la orice oră îl întâlnești, genul de italian în vârstă pe care stau bine atât costumele, cât și tricourile colorate și care mai are și un nume de personaj de film, Don Carmelo.

Don Carmelo este directorul hotelului de multe zeci de ani, după ce, din cauza unui accident, nu a mai putut fi căpitan de navă. Echipa cu care lucrează la hotel este formată din doamne și domni de vârstă medie, care fac totul ca oaspeții lor să fie fericiți în timpul șederii, nu doar să se simtă bine. Don Carmelo nu este proprietarul hotelului, dar vorbește cu respect și afecțiune de fondatorul pe care îl consideră un vizionar și de soția acestuia, care încă trăiește și, la 99 de ani, petrece fiecare vară în hotel.

Don Carmelo are în schimb un bistro, împreună cu niște asociați, exact pe strada principală a stațiunii, Bistro Sike, unde am mâncat cea mai bună Insalata di Mare.

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 54605/ 28.10.2020 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.